Stiai ca pe fondul pandemiei COVID-19, numarul ipohondrilor a crescut exponential nu doar la nivel national, ci la nivel global? Cu alte cuvinte, pandemia COVID a declansat un val de ipohondrie greu de corectat.
Ce este ipohondria?
O tulburare de anxietate caracterizata de o preocupare obsesiva de starea de sanatate. Cine sufera de ipohondrie se gandeste constant la starea de sanatate, interpreteaza semnale fizice normale ca fiind caracteristici ale unor boli mortale si fie fug de doctori de teama ca acestia le vor confirma un diagnostic morbid, fie apeleaza la toate analizele disponibile pe piata pentru a-si investiga starea de sanatate. Evident, cel de-al doilea tip de comportament (si cel mai des intalnit) este unul extraordinar de costisitor.
Cum putem ajuta un ipohondru?
Ii putem oferi ideea de “plasa de siguranta” care sa ii aduca linistea emotionala ca orice s-ar intampla, este protejat, sub forma unei asigurari de sanatate comprehensiva, Asigurarea Generali Protect Extra Plus.
Ce ofera aceasta asigurare completa?
Pachetul poate fi incheiat intr-una din cele doua forme disponibile:
Spitalizare, interventii chirurgicale si o a doua opinie medicala: in caz de accident;
Spitalizare, interventii chirurgicale si o a doua opinie medicala: in caz de accident si imbolnavire. Pentru imbolnavire, este necesara o perioada de 6 luni de asteptare de la emiterea politei de asigurare.
Care este suma asigurata?
Pentru acest pachet de asigurari, suma asigurata este in limita a 100.000 lei, indiferent de forma pachetului pentru care se opteaza.
Unde te poti trata?
Asigurarea de sanatate Generali Protect Extra Plus iti permite sa alegi unde te vei trata, avand astfel posibilitatea de a opta atat pentru spitale publice, cat si pentru spitale private, in functie de necesitate, dorinte personale, dar si de recomandarea medicului.
Care este diferenta intre cele doua tipuri de optiuni: public vs privat?
In cazul spitalelor private, asigurarea va acoperi facturile emise pentru spitalizare, interventii si opinie medicala. Cheltuielile de spitalizare intr-un spital privat vor fi acoperite pentru un maxim de 25 zile/an.
In cazul spitalelor publice, se va acorda o indemnizatie fixa, care se calculeaza astfel:
In caz de spitalizare, se va acorda o indemnizatie fixa de 400 lei/zi, dar in limita a maximum 10.000 lei/an.
In caz de interventii chirurgicale, indemnizatia se va calcula in functie de procentul interventiei chirurgicale, asa cum au fost ele stabilite in contractul si tabelul de procente pentru asigurarea standard de sanatate. Incadrarile procentuale sunt de:
Mai putin de 35%: se va acorda o indemnizatie de interventie chirurgicala in valoare de 7.500 lei;
Intre 35% si 70%: se va acorda o indemnizatie de interventie chirurgicala in valoare de 10.000 lei;
Mai mult de 70%: se va acorda o indemnizatie de interventie chirurgicala in valoare de 15.000 lei;
Asigurarea de sanatate Generali Protect Extra Plus acopera si recuperarea medicala?
Raspunsul este: da. In cazul in care spitalizarea este de minim 3 zile sau in cazul in care a fost suferita o interventie chirurgicala, asigurarea va acoperi si costurile de recuperare medicala, astfel:
Se vor acoperi costurile a maxim 30 sedinte;
Se vor acoperi costurile in limita a 1.500 lei/an.
Inca un aspect extraodinar de important, care iti poate oferi linistea emotionala de care ai nevoie: asigurarea de sanatate Extra Plus pune un accent important si pe Preventie.
Cu alte cuvinte, iti va oferi un voucher de preventie medicala, care iti va acoperi:
Consultatii la medicina generala, interna sau specialitate;
Optiunea de telemedicina;
Analize medicale in valoare de 300 lei.
Toate acestea se vor acoperi in limia a 1 set/an si in valoare cumulata de maximum 2.400 lei/an.
Pune si tu liniste gandurilor anxioase si protejeaza-te cu singura asigurare de sanatate comprehensiva de pe piata: Asigurarea de Sanatate Protect Extra Plus.
Pentru generarea unei oferte personalizate care sa va satisfaca toate nevoile, va invit sa ma contactati.