Am clarificat intr-un articol anterior, pe care daca nu l-ati citit, va invit sa o faceti, ce sunt IMM-urile (intreprinderi mici si mijlocii), care este ponderea lor in economie (atat pe piata bunurilor si serviciilor, cat si pe piata muncii), dar si am si vorbit, la modul general, despre asigurarea pentru IMM-uri.

Avand deja clarificate aceste aspecte generale, cu ocazia acestui articol imi doresc sa intru mai mult in detalii, dat fiind faptul ca Asigurarile pentru IMM-uri pot sa varieze in functie de domeniul de activitate al acestuia. Cu alte cuvinte, la sfarsitul acestui articol, imi doresc sa pot raspunde la intrebarea pe care o ai: eu ce asigurare pentru IMM ar trebui sa-mi fac?

Asadar, care sunt, mai specific, tipurile de asigurari pentru IMM-uri?

Asigurarea generala pentru IMM-uri;

Asigurarea pentru scoli si gradinite;

Asigurarea pentru saloane de frumusete;

Asigurarea pentru restaurante si hoteluri;

Asigurarea pentru magazine alimentare;

Asigurarea pentru birouri si cabinete.

In ce situatii si pentru ce tipuri de locatii le poti face?

Daca denumirile asigurarilor sunt destul de generale, hai sa detaliem pentru ce tipuri de localuri, mai specific, se poate incheia fiecare dintre ele.

Asigurarea pentru scoli si gradinite: pentru crese, gradinite, scoli sau centre educationale.

Asigurarea pentru saloane de frumusete: pentru coafor, frizerie, salon de frumusete sau salon de masaj.

Asigurarea pentru restaurante si hoteluri: pentru localuri in care se serveste mancare (restaurante, pizzerii, cofetarii, snackbars, bistro), pentru localuri in care se servesc bauturi (cafenele, ceainarii) si pentru localuri care ofera cazare (hoteluri, moteluri, hosteluri).

Asigurarea pentru magazine alimentare: pentru magazine care ofera spre comercializare alimente si bauturi refrigerabile, precum legume, carnuri, dulciuri s.a.m.d.

Asigurarea pentru birouri si cabinete: vorbim despre orice tip de agentie sau birou, precum: agentii de turism, birouri de imobiliare, birouri administrative, cabinete notariale, cabinete medicale, cabinete de terapie sau farmacii.

Sub ce forma pot fi incheiate aceste tipuri de asigurari?

Fiecare dintre asigurarile mentionate mai sus poate fi incheiata intr-una dintre cele doua pachete disponibile (indiferent de tipul de asigurare). Avem, asadar:

Pachetul eficient: care este, practic, o forma de baza a asigurarii pentru imm, care de regula asigura riscuri standard, precum: fenomene electrice, catastrofe naturale, acte de vandalism, acte de furt sau avariile instalatiilor de apa.

Pachetul avantaj: care cuprinde toate riscurile acoperite de pachetul eficient si in plus, alte riscuri specifice domeniului de activitate.

De exemplu:

In baza asigurarii pentru restaurante, pachetul avantaj poate acoperi riscul intoxicarii cu Salmonella;

In baza asigurarii pentru magazine alimentare, pachetul avantaj poate asigura marfurile aflate in refrigerare.

In baza asigurarii pentru scoli si gradinite, pachetul avantaj poate asigura accidentarea persoanelor in incinta scolilor sau gradinitelor s.a.m.d.

Fiecare dintre acestea au fost explicitate in cate un articol de sine statator. Te invit sa rasfoiesti blogul si sa citesti articolul relevant domeniului tau de activitate.

Pentru ofertarea unui astfel de pachet de asigurari, te invit sa ma contactezi pentru o oferta personalizata.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare