Dupa cum bine stiti deja, in cazul unui accident rutier usor (in care clar nu avem implicate victime umane),  nu este neaparat nevoie de prezenta unui echipaj de politie rutiera pentru constatarea accidentului, fiind suficienta completarea si semnarea in format fizic a constatarii amiabile de accident, de catre toate partidele implicate.

V-am anuntat recent ca incepand cu 15 octombrie, a fost lansata aplicatia mobila “AMIABILA”, o aplicatie ce poate fi instalata pe orice smartphone cu o conexiune la internet si care poate fi folosita de catre participantii in accidente rutiere usoare pentru a completa, direct electronic, constatarea amiabila de accident.

Am observat cu totii, cred, ca in ultimii ani tendinta de digitalizare si mutare a documentelor si proceselor in mediul electronic a devenit din ce in ce mai accentuata. Putem observa acest aspect in orice domeniu, incepand cu domeniul asigurarilor (unde putem sa ne emitem asigurari online sau sa platim cu cardul, online, primele de asigurare) si continuand cu sectorul economico-financiar.

Toate aceste tendinte nu au facut decat sa ii faca pe romani din ce in ce mai receptivi la astfel de procese de migrare catre mediul electronic.

Citeste mai mult…….

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare