Daca acum 30 de ani plecarile in afara granitelor tarii noastre erau dificile si rar intalnite, acum deja sunt la ordinea zilei: vorbim de calatorii turistice, dar si calatorii cu scop medical sau calatorii de studii.

Azi ne vom concentra atentia asupra calatoriilor pentru studii. Sunt numeroase agentii care ii pot sfatui pe viitorii studenti despre posibilitatile studiilor in alta tara si numeroase tari care ofera burse sau subventii studentilor romani, dintre care putem enumera: Marea Britanie, Olanda, Danemarca s.a.m.d.

Pentru ca au aparut aceste oportunitati, este normal ca au aparut si asigurari de studii care sa vina in ajutorul viitorilor studenti, cu atat mai mult cu cat unele universitati chiar cer in avans o astfel de asigurare. Asadar, iti prezint asigurarea de calatorie turist studii.

Pe ce perioada poate fi incheiata o astfel de asigurare?

Inainte de toate, trebuie sa stii ca desi aceasta face parte din categoria asigurarilor de calatorie, care se incheie de regula pe perioade mai scurte, aceasta asigurare nu functioneaza pe acelasi principiu. Prin urmare, ea poate fi incheiata pe o durata de 365 zile, deci durata unui an universitar, urmand sa poata fi prelungita de la an la an, in functie de perioada de scolarizare.

Pentru ce tari poate fi incheiata o asigurare pentru studii?

Ea se poate face pentru orice tara, acoperirea teritoriala fiind stabilita in functie de tara destinatie. Avem, asadar, urmatoarele optiuni:

Europa;

Intreaga lume fara: SUA, Canada, Israel;

Intreaga lume inclusiv: SUA, Canada, Israel.

Care sunt sumele asigurate?

Cum acoperirea teritoriala va fi aleasa din cele 3 optiuni exprimate mai sus, sumele asigurate sunt calculate in functie de aceleasi optiuni. Asadar:

Europa: 50.000 Euro

Intreaga lume fara: SUA, Canada, Israel: 15.000 Euro

Intreaga lume inclusiv: SUA, Canada, Israel: 30.000 Euro.

Care sunt riscurile ce pot fi asigurate?

Deoarece asigurarea calatorie turist studii este una generala, in functie de clauzele incluse si cerute de catre asigurat, ea poate acoperi:

Cheltuieli medicale de urgenta: consultatii, investigatii, tratamente, spitalizare, ingrijire, monitorizare, cazare si mese.

Imbolnaviri;

Pierderea documentelor de calatorie;

Asigurarea bagajelor pentru: pierderea, distrugerea, deteriorarea acestora pe durata transportului;

Anularea calatoriei (STORNO);

Scurtarea calatoriei;

Repatriere sanitara sau in caz de deces;

Accidente;

Raspundere civila privata in strainatate.

Asistenta rutiera;

Cat costa o astfel de asigurare?

Pretul acestei asigurari variaza in functie de cativa factori: tara destinatie, durata calatoriei si clauzele incluse.

De aceea, pentru a-ti putea da o oferta personalizata in functie de nevoile tale, te invit sa ma contactezi fie telefonic, fie prin intermediul formularului de contact.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare