De ce ai nevoie de un consultant de asigurari dedicat? Avand o experienta vasta in domeniul asigurarilor, de-a lungul carierei mele de consultant de asigurari si manager de agentie, am observat un trend interesant: clientii noi care vin sa isi faca asigurari la mine, raman pentru experienta de consultanta pe care le-o ofer.

Ei stiu ca in momentul in care aleg sa-si faca o asigurare la mine, nu vor primi doar asigurarea in sine, dar si consultanta pe parcursul colaborarii noastre, astfel incat, la orice moment de timp, sa fie informati si sa beneficieze de cele mai bune asigurari si combinatii de clauze, conform nevoilor lor specifice.

Asadar, am scris acest articol pentru a explica de ce recomand tuturor sa aiba un singur consultant de asigurari, dedicat, pe termen lung si pe toate tipurile de asigurari de care are nevoie clientul.

Pentru inceput, as vrea sa clarificam: ce este un consultant?

Conform dictionarului explicativ al limbii romane, aflam ca definitia consultantului este urmatoarea:

consultánt, ~ă: (Persoana) care da sfaturi, indicatii sau trage concluzii in probleme privind specialitatea sa.

Cu alte cuvinte, inainte de toate, nu trebuie sa uiti niciodata ca un consultant este un specialist in domeniul sau. El va fi intotdeauna cel care stie ce este de facut si in ce fel, el va fi la curent cu tot ce se intampla atat in piata, cat si legislativ. Consultantul iti va raspunde la intrebari si iti va explica tot ce ai nevoie sa stii, in asa fel incat tu sa poti lua o decizie informata.

Care este rolul unui consultant de asigurari, specific?

Trebuie sa stii ca rolul unui consultant de asigurari nu este doar de a incheia o polita de asigurare si nici nu se termina acolo. Rolul unui consultant de asigurari incepe in momentul in care apare prima interactiune cu clientul si continua dupa realizarea politei de asigurare.

  • De aceea, daca ai un consultant de asigurari dedicat, acesta:
  • Va urmari politele pe care le ai in derulare, ca tu sa nu ai griji;
  • Va sti care sunt: datele la care trebuie platite primele de asigurare, dar si datele la care expira politele de asigurare.
  • Te va informa cu suficient timp inainte de datele scadente si datele de expirare, in asa fel incat tu sa nu ai momente in care sa nu fii protejat de polite, din neatentie.
  • Iti va face oferte personalizate nevoilor, dar si posibilitatilor tale de plata.
  • Iti va oferi sfaturi, explicatii si iti va raspunde cu rabdare la toate intrebarile pe care le ai.
  • Iti va recomanda polite in functie de nevoile specifice, unele de care poate inca nu esti constient ca ti-ar fi utile.

De aceea, relatia consultant – client trebuie sa fie una constanta, pe termen lung, fara intreruperi, in asa fel incat avantajul sa fie unul maxim pentru tine.
Daca te-am convins si iti doresti un consultant de asigurari in cadrul echipelor pe care le coordonez, te invit sa ma contactezi.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare