Importanța Asigurării de Viață pentru Siguranța Ta și a Familiei Tale

Conform unui studiu publicat de KPMG, in Romania, asigurarile de viata reprezinta doar 20% din totalul primelor de asigurari. In comparatie, in Uniunea Europeana, asigurarile de viata acopera un procent de trei ori mai mare, respectiv 60%. Cu alte cuvinte, in Europa, 6 din 10 asigurari sunt de viata, in timp ce in Romania doar 2 din 10 sunt asigurari de viata. Aceasta discrepanta se datoreaza faptului ca multi oameni nu cunosc cu adevarat importanta și beneficiile unei astfel de asigurari. Din lipsa de informare sau conștientizare, multi aleg sa nu se asigure, fara sa realizeze cat de utila ar putea fi o astfel de asigurare pentru intreaga familie.

Dar ce reprezinta, de fapt, asigurarea de viata? Asigurarea de viata este un contract prin care, in cazul in care se intampla un eveniment legat de integritatea corporala a persoanei asigurate (accidente, imbolnaviri, deces), asiguratorul va despagubi beneficiarul politei (persoana asigurata, sotul/sotia sau copiii).

Ce situatii pot fi acoperite de o astfel de asigurare? In functie de clauzele adaugate in contractul de asigurare de viata, riscurile acoperite pot include: decesul asiguratului, in cazul in care familia va fi despagubita cu suma stabilita in contract; invaliditate totala sau partiala; boli grave; interventii chirurgicale; fracturi, arsuri; cheltuieli medicale.

Trebuie mentionat ca toate aceste clauze se aplica doar daca imbolnavirea, decesul sau accidentul au loc in perioada de valabilitate a asigurarii. Odata cu expirarea politei sau neplata primelor de asigurare, obligatiile stabilite prin contract inceteaza.

Pe ce perioada poate fi incheiata o asigurare de viata?

Durata unui contract de asigurare de viata poate fi de minim un an și maxim 30 de ani. Exista și o limita de varsta pentru incheierea unui astfel de contract, respectiv 70 de ani la inceputul contractului.

Care este pretul unei asigurari de viata și care sunt factorii care influenteaza prima de asigurare?

Pretul și optiunile unei asigurari de viata sunt influentate de mai multi factori: varsta și starea de sanatate a persoanei asigurate, domeni

Pentru a afla mai multe detalii despre asigurarea de viata pentru tine, te invit sa ne contactezi si voi reveni cu detalii si o estimare de pret in cel mai scurt timp.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare