Ajutor! Imi ploua in casa! Pentru ca mi-ati spus ca va intereseaza sa cititi despre situatii concrete in care politele de asigurari pot ajuta, am revenit cu o situatie care s-a intamplat recent unuia dintre clientii mei. Din pacate, spre deosebire de celelalte cazuri povestite, in acesta, proprietarul nu dispunea de o polita de asigurare care sa-l ajute.
Asadar. Am fost sunat intr-o seara de unul dintre clientii mei, un om care, de altfel, trateaza orice situatie neplacuta cu un umor admirabil (ceea ce va sugerez si voua sa faceti).
“Mai tii minte cand mi-ai spus sa-mi fac si asigurare facultativa la casa? Nu am facut-o, nu-i asa?”
Cand am auzit intrebarile, stiam ca ii facusem totusi o polita facultativa. Am facut verificarile necesare, mi-am adus aminte ca omul avea doua apartamente: primul, luat prin credit ipotecar, avea atat o polita obligatorie prin lege (PAD), cat si o polita facultativa (ceruta obligatoriu de banci in cazul creditelor ipotecare).
Din pacate, cel de-al doilea apartament pe care-l detinea si inchiria (mostenit de la parinti), nu avea decat polita obligatorie PAD. Pe scurt, si-a facut doar politele obligatorii (fie prin lege, fie cerute de banca).
Ghiciti care dintre apartamente a fost afectat?
Normal ca apartamentul care nu a fost asigurat. Mi-am adus aminte ca in momentul in care i-am refacut politele, am insistat ca pentru cel de-al doilea apartament sa-si faca si o polita facultativa, cu atat mai mult cu cat stiam ca fusese inundat in trecut. In acel moment, el insista ca nu o sa aiba nevoie de ea si ca e mai ieftin fara.
I-am confirmat omului ca intr-adevar, nu avea o polita facultativa pe cel de-al doilea apartament si l-am intrebat ce s-a intamplat.
“Pai stii tu…imi ploua in casa. Torential.”
Ce se intamplase?
Vecina care locuia deasupra, la etajul superior, a avut o defectiune la tevile de scurgere si alimentare a masinii de spalat.
Ce a urmat?
Apa care s-a revarsat siroaie pe tavanul si peretii clientului meu. Au fost afectati 4 pereti, un tavan, aparatura electrica (un televizor si un laptop) si pe alocuri, s-a umflat parchetul.
Din pacate, nu aveam cum sa-l ajut, avand in vedere ca singura polita care-i putea oferi ajutor si despagubiri ar fi fost o polita de asigurare facultativa (Eurocasa), pe care evident, nu a facut-o.
Cum s-a rezolvat?
Certuri intense cu vecina care s-au prelungit pe parcursul a doua saptamani, pentru ca nici aceasta nu avea o polita facultativa. In urma unei amenintari de dat in judecata, pana la urma, vecina a platit din buzunarul propriu costurile reparatiilor si de inlocuire ale obiectelor afectate.
Cum s-ar fi rezolvat fara dureri de cap?
Daca vecina ar fi avut o polita facultativa Eurocasa, asiguratorul ar fi fost cel care platea despagubirile vecinului inundat, nu ea.
Daca clientul meu ar fi avut o polita facultativa Eurocasa, asiguratorul l-ar fi despagubit conform politei in vigoare.
Cu alte cuvinte, o polita Eurocasa te protejeaza atat pe tine, in cazul in care te inunda cineva, cat si pe cel afectat, in cazul in care inundatia (sau avaria, de orice natura) se produce din vina ta (caz in care polita il despagubeste pe cel afectat, ca sa nu platesti tu).
Evident, dupa aceasta situatie neplacuta, clientul meu a revenit si m-a rugat sa ii emit o polita facultativa si pentru cel de-al doilea apartament. A ajuns singur la concluzia ca e mai rau fara. :)
Daca ceva iti suna familiar sau pur si simplu te-am convins ca si tu ai nevoie de o astfel de polita, te invit sa ma contactezi prin formularul de mai jos si voi reveni cu o oferta personalizata.