CASCO pe vreme de furtuna. Dupa cum ati observat, in ultimele saptamani ne confruntam cu o vreme extrem de imprevizibila, in care singurul lucru constant au fost furtunile repetitive.
Ca pietoni, ne-am obisnuit sa nu mai plecam de acasa fara o umbrela. Soferii, insa, au fost surprinsi de inundatii in marile orase, chiar pe arterele principale (aici avem ca exemplu Bucurestiul), dar si de copaci si crengi prabusite pe masini (parcate sau in miscare) din cauza rafalelor puternice de vant.
Grupurile de informatii traffic, site-urile de social media, dar si stirile au explodat cu filmulete cu inundatii majore in centrul Bucurestiului, dar si poze cu masini avariate mai mult sau mai putin din cauza furtunilor puternice.
Ce mi se pare ironic este ca, in paralel, am clienti (existenti, dar si potentiali) care in continuare imi pun intrebarea: cu ce ma ajuta CASCO-ul? Nu e suficient sa avem RCA?
Raspunsul este clar: NU. Nu este suficient sa avem RCA.
Asa cum v-am povestit in articolul despre asigurarea de raspundere civila, RCA, singura situatie in care vom primi despagubiri de la firma de asigurari pe baza RCA-ului este in situatia unui accident care NU a fost produs din culpa noastra.
Tot ce inseamna:
Accidente produse din cauza noastra: neatentie, derapaje, pierderea controlului masinii, neacordari de prioritate;
Avarii provocate de mediul natural: furtuni, grindina, cutremure, inundatii s.a.m.d.
Avarii provocate de terte persoane, in urma unor acte de vandalism.
Furturi partiale sau totale.
Vor fi despagubite doar si numai doar in cazul unei polite CASCO.
Asa cum ma asteptam, in baza experientelor avute anii trecuti in perioade similare, doar in ultima saptamana am fost sunat de cativa clienti care peste noapte, dupa furtuni intense, s-au trezit cu masina avariata.
Unuia dintre ei ii cazuse o creanga imbatranita pe masina, care s-a tradus in: capota indoita si parbriz spart cu totul.
In cifre, ca sa intelegeti utilitatea unei astfel de polite de asigurare, omul platise o polita CASCO de aproximativ 600 euro/an, urmand ca dupa avariile intalnite, firma de asigurare sa plateasca reparatiile masinii, la reprezentanta, in suma de 1000 euro astfel:
Capota: inlocuirea acesteia, manopera si vopsire: aproximativ 500 euro.
Parbriz: inlocuire si manopera: aproximativ 500 euro.
Acesta este doar un exemplu din multe altele. Problema principala aici este faptul ca oamenii nu cred ca se poate intampla ceva cu masina lor, atata timp cat ei nu sunt la volan si masina este parcata.
Realitatea este alta:
Aproximativ jumatate dintre despagubirile CASCO se intampla exact in momente in care soferul nu este la volan si masina este parcata. In cealalta jumatate de despagubiri, soferul este la volan si vina este chiar a lui.
Cand producem un accident din vina noastra, polita noastra RCA il va despagubi pe cel afectat de catre noi (de aceea este si obligatorie prin lege: sa ii protejeze pe soferii care nu au nicio vina in cazul tamponarilor/accidentelor).
In schimb, ea nu va avea niciun efect asupra masinii noastre, caz in care fie vom plati reparatiile acesteia din buzunarul propriu, fie avem o polita CASCO in vigoare care sa ne asigure reparatiile.
Asadar, nu faceti greseala sa subestimati importanta unei polite CASCO. Insist in continuare asupra importantei ei si mai ales in vremuri imprevizibile precum cea curenta.
Daca ai inteles si tu importanta unei astfel de asigurari, te invit sa ma contactezi prin formularul de mai jos si te pot ajuta cu o oferta perfecta pentru tine.