Clauza COVID la asigurarile de calatorie. Ne aflam intr-o perioada de transformari generata de pandemia COVID-19. Lucrurile se linistesc si pare ca intram intr-o noua normalitate si anume, cea care ia in calcul infectarea cu coronavirus.

S-au redeschis restaurantele si cafenelele, mallurile si salile de teatru, dar mai important decat orice altceva: se redeschid granitele.

De ce este atat de important acest aspect?

Raspunsul este simplu: pentru economie. Treptat, oamenii reiau calatoriile pentru diverse motive: calatorii de afaceri, calatorii pentru studii, calatorii pentru interventii medicale, dar si calatoriile turistice.

In acest context, piata asigurarilor de calatorie se adapteaza si ea, venind in ajutorul calatorilor cu o noua clauza pe care acestia si-o pot adauga la asigurarea de calatorie: clauza COVID.

Ce include clauza COVID?

1. Acoperire suplimentara in cazul in care calatoria se anuleaza (deci un STORNO) din cauza imbolnavirii sau decesului cauzat de infectarea cu coronavirus a asiguratului sau membrii familiei acestuia.

Despagubirea este in limita a 2000 EURO si va fi nevoie de o dovada a testului PCR pozitiv.

2. Acoperire suplimentara pentru asistenta medicala de urgenta pentru cazul in care, in timpul calatoriei, starea de sanatate a asiguratului se deterioreaza (sau intervine decesul) din cauza infectarii cu coronavirus.
Despagubirea este in limita a 2000 EURO pentru cheltuielile medicale, 1000 euro pentru repatrierea corpului in caz de deces si va fi nevoie de o dovada a testului PCR pozitiv.

Ce cheltuieli medicale sunt incluse?

Testul PCR pozitiv
Consultatii si investigatii medicale
Tratamente si medicamente
Ingrijire, monitorizare si supraveghere in cazul internarii
Cazare si masa in cazul internarii
Transport cu ambulanta

Ce nu este inclus in asigurarea de calatorie cu clauza COVID?

Cheltuieli non-medicale precum o perioada de carantina sau izolare impusa in strainatate din cauza infectarii cu virusul COVID-19 (atata timp cat nu este medicala si se efectueaza, spre exemplu, la un hotel).
Cheltuielile cu teste PCR obligatorii, cerute inaintea, in timpul sau la intoarcerea din calatorie sau efectuate preventiv.

In ce situatii nu se vor oferi despagubiri?

Exista si situatii in care despagubirile pentru anularea calatoriei nu vor fi oferite, precum:
Anularea calatoriei din motive de frica de calatorie;
Anularea calatoriei generate de nerespectarea masurilor impuse de autoritati.
Anularea calatoriei de frica amenintarii unei boli transmisibile.

Asadar, virusul COVID-19 exista printre noi inca din 2019. Majoritatea activitatilor au fost puse pe pauza pana la gasirea unei solutii de adaptare, pe care, din fericire, am gasit-o. Acum nu ramane decat sa acceptam situatia ca atare si sa ne adaptam la ea, cat sa fim maximum de protejati.

Clauza COVID pentru asigurarile de calatorie nu ar trebui sa o tratati ca o optiune, ci ca o obligatie pentru a va fi bine in timpul sau inaintea calatoriei, atat voua, cat si celor apropiati.

Va invit sa ma contactati pentru o oferta de astfel de asigurare de calatorie cu clauza COVID.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare