Cum poti declara o dauna? Am vorbit intr-un articol anterior despre fenomenul de digitalizare al pietei de asigurari, ca urmare a digitalizarii generale in toate domeniile de care ne lovim si nu numai. Am explicat care este tendinta de evolutie si am vorbit in mare despre masurile pe care noi le-am luat in cadrul acestei schimbari.

Astazi voi continua acest subiect si voi vorbi in particular despre cum poti sa declari o dauna fara a te duce fizic in sediu sau o sucursala a firmei de asigurari.

Daca digitalizarea a insemnat migrarea in online, asta inseamna ca anumite procese care se faceau de catre client sau agentul de asigurari, cu prezenta fizica intr-un sediu sau sucursala, s-au mutat partial sau chiar in totalitate in mediul online.

Asadar, trebuie sa stii ca in momentul unei daune, nu mai trebuie sa te duci fizic in agentie pentru a declara, ci o poti face online, din confortul propriei case, de la birou sau chiar din vacanta.Tot ce ai nevoie este de documentele necesare scanate sau fotografiate (preferabil scanate intrucat calitatea lor va fi mult mai buna) si de un dispozitiv cu conexiune la internet.

Evident, daunele se vor declara atata timp cat ai o polita de asigurare in vigoare la momentul producerii acestora. :)

Care sunt tipurile de daune pe care le poti declara online?

Daune ale masinii: fie de RCA, fie de CASCO.
Daune ale casei / apartamentului / locuintei: fie de polita PAD, fie de polita EUROCASA.
Daune provocate in timpului calatoriei: cu o asigurare de calatorie aflata in vigoare.
Daune corporale: in baza un polite de viata aflata in vigoare.

Care sunt documentele pe care trebuie sa le ai la indemana pentru declarare?

In cazul daunelor masinii, vei avea nevoie de : numarul politei de asigurare, cartea de identitate, fotografii cu avariile autoturismului. Pentru RCA, vei avea nevoie suplimentar si de procesul verbal de la politie sau de constatarea amiabila.
In cazul daunelor locuintei, vei avea nevoie de aceleasi documente mentionate anterior: numarul politei de asigurare, cartea de identitate, fotografii cu avariile locuintei.
Pentru daune provocate in timpul calatoriei sau daune corporale, va fi nevoie de contactarea telefonica sau prin email a asiguratorului.

Care sunt pasii care trebuie urmati pentru declararea online a daunelor?

Pasul 1: trebuie completat un formular online de declarare;

Pentru daunele masinii:

CASCO: https://www.generali.ro/daune2/auto/casco/#/tab/notificare-daune

RCA: https://www.generali.ro/daune2/auto/rca/

Pentru daunele locuintei: https://www.generali.ro/daune2/locuinta/#/tab/notificare-daune

Pasul 2: trebuie sa alegi metoda de constatare (recomand video, fiind cea mai clara si obiectiva);

Pasul 3: vei fi contactat, fie telefonic, fie pe email de catre colegii nostri;

Pasul 4: daca anterior ai ales metoda de constatare ca fiind cea video, vei primi un link prin SMS. Daca il accesezi, vei face constatarea impreuna cu colegul nostru prin intermediul camerei video a telefonului.

Daca, la sfarsitul zile, varianta online nu este cea mai buna pentru tine, poti opta oricand pentru o constatare telefonica sau cu prezenta fizica la cea mai apropiata agentie.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare