Asigurarea de raspundere civila pentru manageri

Conform unui studiu publicat de catre Institutul National de Statistica, la sfarsitul anului 2020, in Romania activau aproximativ 187.500 de manageri. Ca sa iti faci o idee, in procente, asta inseamna ca 2.2% din populatia activa (capabila de munca) in Romania este reprezentata de manageri.

Acestea fiind spuse, pentru ca vorbim de o proportie suficient de mare cat sa fie o clasa de sine statatoare, cat si de importanta pe care o are un manager in conducerea unei afaceri (completa sau pe departamente), nu ar trebui sa te surprinda faptul ca exista si o asigurare specifica acesteia.

Despre asigurarea de raspundere civila am vorbit si cu alte ocazii, insa astazi iti voi prezenta mai specific asigurarea de raspundere civila pentru manageri.

De ce o astfel de asigurare?

Pentru ca despre orice subiect am discuta sau in orice domeniu am activa, erorile umane au o probabilitate destul de mare de a se intampla. Evident, sansa de a se intampla este influentata de diversi factori (precum nivelul de automatizare a afacerii sau volumul de munca manuala), dar e important sa nu uiti niciodata ca ea se poate intampla.
Mai important decat asta, trebuie sa stii si care este modul prin care te poti proteja, atat pe tine, cat si afacerea ta.

Care sunt avantajele unei astfel de polite?

Inainte de toate, o asigurare de raspundere civila pentru manageri iti va oferi sustinerea financiara in cazuri in care imaginea ta poate fi afectata. Cu alte cuvinte, orice greseala care duce la afectarea imaginii companiei tale, poate fi rezolvata financiar prin intermediul unei astfel de asigurari.
Spre exemplu, daune provocate clientilor sau unor terti vor fi despagubite de catre asigurator, fara mediatizare si fara a fi implicat in actiuni demarate in instanta.

Care sunt principalele riscuri acoperite?

In general, riscurile principale acoperite sunt greseli datorate neglijentei, omisiunilor, erorilor umane sau a declaratiilor false.
Asadar, avem urmatoarele riscuri principale:
Acoperirea administratorilor, dar si a directorilor executivi;
Despagubirea companiei in sine;
Despagubiri impotriva companiei ca urmare a tranzactionarii a titlurilor de valoare;
Cheltuieli de judecata.

Asa cum se intampla in cazul altor asigurari, si aici exista posibilitatea de personalizare a asigurarii in functie de nevoi si specificul afaceri, prin adaugarea de clauze optionale, precum:
Daune morale oferite angajatilor din cauza incalcarii legislatiei muncii care poate produce suferinte de natura psihica;
Costuri de refacere a imaginii;
Costuri de: urgenta, garantii, cautiuni, investigatii.
Cheltuieli de limitare a pierderilor;
Includerea automata in polita de asigurare a unei filiale nou deschisa.

Care sunt riscurile sau motivele producerii pagubei care nu se pot asigura?

Daune provocate sub influenta alcoolului, drogurilor sau substantelor halucinogene.
Fapte care tin de procese penale.
Plata amenzilor, penalizarilor, dobanzilor, sanctiunilor economice sau taxelor;
Cerinte de despagubiri care sunt inainte de persoane care detin mai mult de 15% din actiunile companiei contractate;
Razboi, revolte, greve, acte de terorism sau vandalism, fuziunea nucleara sau substante radioactive s.a.m.d.

Ai si tu nevoie de o astfel de asigurare? Te invit sa ma contactezi telefonic sau prin formularul de mai jos si voi reveni catre tine cu mai multe detalii.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare