Ce asigurari poti face ca persoana fizica?

Am vorbit intr-un articol anterior despre tipurile de asigurari pe care ti le poti face in calitate de personalitate juridica. A venit momentul sa scriu si o mica prezentare a asigurarilor pe care ti le poti face ca persoana fizica.

Am observat ca in general, oamenii nu stiu chiar toate tipurile de asigurari pe care si le pot face (in afara celor obligatorii), dar nici cum ii pot ajuta acestea pe termen lung.

Asadar, prin articolul de astazi caut sa raspund la intrebarea: ce asigurari iti poti face ca persoana fizica?

Raspunsul variaza in functie de aria de acoperire. Avem, astfel, urmatoarele categorii:
Asigurari pentru autoturisme
Asigurari pentru locuinte
Asigurari pentru viata
Asigurari pentru vacante si calatorii
Asigurari pentru accidente

Voi incerca, pe scurt, sa va prezint tipurile de asigurari pentru fiecare categorie in parte. Pentru articole detaliate, scrise la nivel individual, te invit sa rasfoiesti blogul.

Asigurari pentru autoturisme

In aceasta categorie, avem trei tipuri de asigurari: una obligatorie prin lege si doua facultative.
Asigurarea RCA: cea mai cunoscuta asigurare in randul soferilor din Romania, dat fiind faptul ca este obligatorie prin lege. Ea ii protejeaza pe cei raniti sau avariati din vina ta.
Asigurarea CASCO: este asigurarea care iti va oferi tie despagubiri in cazul in care masina personala este avariata, atat din culpa, cat si din cauza unor factori externi (precum furtuni, acte de vandalism s.a.m.d.).
Asigurarea pentru persoane transportate: poate cea mai putin cunoscuta asigurare auto, dar una nu mai putin importanta, mai ales pentru persoanele care impart masina cu colegii (in drum spre munca) sau prietenii (in drum spre diverse evenimente).

Asigurari pentru locuinte

Similar clasei asigurarilor pentru masini, si in aceasta categorie avem o asigurare obligatorie si una facultativa.
PAD: asigurarea obligatorie prin lege pentru locuinte. Aceasta va asigura locuinta doar in limita a 20.000 euro, respectiv 10.000 euro in functie de materialele constructiei.
EuroCasa: dat fiind faptul ca asigurarea PAD nu acopera decat 20.000 euro (sau 10.000 euro) din valoarea locuintei, asigurarea Eurocasa va veni in completare. Fiind o asigurare facultativa, ea poate fi personalizata in functie de dorinte, fie pentru a asigura strict constructia, fie pentru a asigura inclusiv obiecte din interiorul casei (aparate de aer conditionat, aparate electronice, parchet, centrale pentru incalzire s.a.m.d.).

Asigurari de viata

Cu siguranta clasa aflata in cea mai mare expansiune in ultimii ani. In cadrul acesteia vom intalni doua tipuri de asigurari:
Asigurarea de viata generala: care te protejeaza atat pe tine, cat si pe familia ta in cazul imbolnavirii, de accident sau deces.
Asigurarea majorat: pentru viitorul copiilor tai, asigurare si bani de care acestia pot beneficia pana la maxim 25 de ani.

Asigurari de calatorii

Dat fiind faptul ca tipurile de calatorii pot fi atat de variate, asigurarile pentru acestea vor fi facute in functie de specificul calatoriei.
Asadar, se pot face:
Asigurari de calatorii cu scop turistic;
Asigurari de calatorii avand ca scop sporturile extreme.
Asigurari de calatorii avand ca scop studii in strainatate.
Asigurari de calatorii avand ca scop calatorii de afaceri sau in scop de serviciu.

Asigurari de accidente

Numele este unul extrem de sugestiv. Vorbim de asigurari care te protejeaza in cazul unui accident si care iti poate acoperi spitalizarea, interventii chirurgicale, invaliditatea sau decesul (in functie de clauzele si optiunile pe care le doresti).

Evident, orice persoana fizica poate avea orice asigurari din cele prezentate mai sus si nu este limitat doar la una. Daca doresti o oferta personalizata pentru una sau mai multe dintre asigurarile de mai sus, te invit sa ma contactezi si iti pot oferi o sedinta de consultanta gratuita.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare