Tu ce ii oferi copilului tau la majorat? Poate ai deja copii (indiferent de varsta lor) sau poate te gandesti sa faci un copil. Indiferent care este situatia ta, nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu sa te gandesti la ce ii poti oferi copilului tau, atat pe parcursul cresterii lui, cat si in momentul in care indeplineste frumoasa varsta de 18 ani.

Bineinteles, orice parinte va spune ca ajutorul pe care i-l va oferi copilului va fi pe toata durata vietii. Cu toate acestea, e important sa fii pregatit pentru varsta de 18 ani, care este de fapt un moment de cotitura in viata oricarui adult in devenire.

Cu alte cuvinte, tu ce ii vei oferi copilului tau in momentul in care devine un adult, in ochii statului (pentru ca stii ca in ochii tai va fi mereu un copil)?

Un raspuns la intrebarea ta ar trebui sa fie: asigurarea MAJORAT.

Ce este aceasta?

Cand vorbim de asigurarea MAJORAT, vorbim de fapt de un plan de economisire, pentru viitorul copilului tau. Tu stii ca va veni un moment in care copilul tau va pleca de sub protectia ta si atunci, planul MAJORAT ii va oferi un sprijin financiar de neratat.

Poate isi va dori sa plece la studii in alt oras (sau chiar in alta tara), poate isi va dori sa se mute la casa lui mai devreme decat crezi sau poate are spiritul unui antreprenor in devenire.

Oricare ar fi drumul pe care va alege sa mearga, nu va putea face ce isi doreste fara un sprijin financiar din partea ta. In aceste conditii, daca ai un plan de economisire bine stabilit, ii poti oferi exact ajutorul care ii va da un start bun in viata.

Pana la ce varsta poate beneficia de aceasta asigurare?

Desi planul se numeste MAJORAT, acesta poate fi valabil, de fapt, pana la varsta de 25 de ani. Altfel spus, perioada contractuala va fi diferenta dintre (maximum) 25 de ani si varsta copilului tau la inceputul perioadei contractuale.

Cand s-ar plati sumele asigurate?

Acest aspect va fi lasat la latitudinea ta. Unul dintre avantajele acestui tip de asigurare, este ca tu vei putea hotari care va fi momentul in care se vor plati banii. Vei avea doua optiuni din care vei putea alege:
Banii sa fie platiti, integral, la indeplinirea varstei de 18 ani;
Banii sa fie platiti la orice varsta, intre 18 si 25 ani.

Care sunt avantajele unei astfel de asigurari?

Primul si cel mai evident, este faptul ca la varsta stabilita de tine (dar pana in 25 de ani), copilul tau va primi un sprijin financiar major.
Pe parcursul desfasurarii acestui plan de economisire:
Suma asigurata va fi recalculata cu factorul de adaptare la inflatie (ca suma stransa sa nu valoreze mult mai putin in acel moment decat ar valora la momentul inceperii contractului);
In cazul in care copilul tau a avut, fara intreruperi, medii anuale intre 9.50 si 10.00, asiguratorul va plati extra un bonus de 50% din valoarea participarii la profit.
In cazul decesului persoanei asigurate, asiguratorul va prelua responsabilitatea platii primelor de asigurare, pana la incetarea contractului (stabilita la inceputul contractului).
Ai 3 tipuri disponibile de plata, in functie de posibilitatile tale de plata: anuala, semestriala sau trimestriala.
In caz de urgente, poti primi o parte din banii acumulati, daca tu sau copilul ati avea nevoie de o operatie de urgenta.

La acest plan de baza, se pot adauga si alte clauze, in functie de nevoile si dorintele tale, dar si ale copilului tau.

Poate nu te-ai gandit pana acum la o astfel de solutie pentru copilul tau insa, daca stai sa te gandesti mai bine, tot pe tine, ca parinte responsabil, te va ajuta… De unde vei face rost de 5.000 euro, 7.000 euro sau poate chiar 10.000 euro cand copilul tau va veni sa-ti spuna ca vrea sa-si continue studiile intr-o alta tara din Europa?

Avantajele multiple ale politei MAJORAT le putem detalia in privat, in cadrul unei sesiuni de consultanta individuala!

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare