Ai luat in considerare asigurarea pentru locuinta ta? Conform unor studii recente ale unor universitati americane, petrecem aproximativ 87% din viata noastra in spatii de interior, iar doua treimi din aceasta perioada o petrecem in propriile case. Daca facem un calcul rapid, pentru o persoana in varsta de 70 de ani, acest lucru inseamna ca 40 de ani au fost petrecuti in locuinta. Devine evident ca ceva atat de important in viata noastra trebuie sa fie adecvat asigurat in caz de orice.

Este esential sa stii ca toate aceste situatii pot fi rezolvate daca ai asigurarea potrivita pentru locuinta.

Ce tipuri de asigurari pentru locuinte exista in prezent? Exista doua categorii principale: asigurarea obligatorie si asigurarea facultativa.

Polita de Asigurare Obligatorie (PAD) acopera trei tipuri de riscuri legate de dezastre naturale: cutremure, inundatii si alunecari de teren.

Asigurarea facultativa pentru locuinta poate oferi protectie impotriva mai multor situatii neplacute, precum incendii, furturi sau avarii la instalatiile de apa.

In ce situatii ar trebui sa faci asigurarea pentru locuinta?

Asigurarea obligatorie este intotdeauna necesara. PAD-ul este obligatoriu conform Legii nr. 260/2008 pentru fiecare proprietar de locuinta si trebuie reinnoit anual.

Asigurarea facultativa poate fi facuta oricand. Acoperind o gama mult mai larga de riscuri, este recomandat sa ai o astfel de asigurare pentru orice situatie neprevazuta care ar putea provoca daune atat locuintei, cat si bunurilor pe care le detii.

Cine ar trebui sa-si faca o asigurare pentru locuinta?

Orice proprietar de locuinta ar trebui sa aiba o asigurare pentru fiecare locuinta detinuta (in cazul in care detine mai mult de una).

Cum te poate ajuta asigurarea facultativa pentru locuinta?

Avantajul principal al acestei asigurari consta in faptul ca nu asigura doar locuinta in sine (partea structurala), ci poate asigura si bunurile de interior (mobilier, echipamente electronice si electrocasnice, haine etc.).

Cele mai frecvente situatii in care o astfel de asigurare te protejeaza sunt:

  1. In caz de dezastre naturale: cutremure, inundatii, alunecari de teren, fenomene atmosferice (de exemplu, grindina).
  2. In caz de incendii sau explozii.
  3. Evenimente sociale sau politice (revolte sau manifestatii care duc la distrugerea sau avarierea locuintei).
  4. Furturi, jafuri, acte de vandalism.
  5. Avarii ale instalatiilor de apa.

Cand ar trebui sa faci asigurarea?

Daca nu ai asigurarea obligatorie (PAD), ar trebui sa o faci cat mai curand posibil, avand in vedere obligativitatea legala.

Asigurarea facultativa poate fi incheiata in orice moment, atunci cand doresti sa fii complet protejat in fata oricaror situatii neprevazute.

Atentie: o asigurare facultativa va fi necesara si in cazul in care doresti sa cumperi o locuinta prin credit (imobiliar sau prin programe precum „Prima Casa”), adica atunci cand apartamentul este cesionat bancii, incepand de la inceputul perioadei contractuale si pana la incheierea creditului.

Care sunt beneficiile ASIGURARI FACULTATIVE:

  1. Asigurarea de locuințe facultativă de la Generali îți oferă protecție completă și liniște în fața situațiilor neprevăzute care pot afecta locuința și bunurile tale.
  2. Beneficiezi de acoperire extinsă împotriva riscurilor precum incendii, furturi, avarii la instalațiile de apă și alte evenimente neplăcute care pot cauza daune majore.
  3. Poți asigura atât structura locuinței, cât și bunurile din interior, inclusiv mobilier, echipamente electronice și electrocasnice, oferindu-ți siguranță financiară în caz de pierderi sau deteriorări.
  4. Cu Generali, ai flexibilitatea de a alege suma asigurată în funcție de valoarea imobilului și a conținutului acestuia, astfel încât să te asiguri că primești compensația adecvată în caz de daune.

Pe ce perioada poate fi incheiata asigurarea pentru locuinta?

Asigurarea poate fi facuta fie pe 12 luni, cu posibilitatea de reinnoire anuala la cerere, fie pe o perioada mai lunga, cu reinnoire automata.

Ce sume pot fi asigurate?

Suma asigurata variaza in functie de tipul de asigurare.

Astfel, asigurarea PAD are un pret fix: 10 euro sau 20 euro (in functie de structura de rezistenta a locuintei).

Pretul pentru o asigurare facultativa variaza in functie de suma asigurata pentru imobil si de valoarea bunurilor asigurate (de exemplu, ferestre termopan, aparate de aer conditionat, centrale termice, bunuri electronice etc.).

Pentru a afla mai multe detalii despre asigurarea care te intereseaza, te invitam sa ne contactezi, iar noi iti vom oferi detalii si o estimare de pret in cel mai scurt timp posibil.

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si astfel vei fi la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor!

Articole asemanatoare